Formula 1 VPN-Suomi

Keittiössä tapahtuu

Mango-rahkamalja

27.11.2013, jannu

Tänään siis ruuaksi oli eilistä kananpoikaa juustokastikkeella ja jälkiruuaksi väsäsin taivaallisen hyvän mango-rahkamaljan. Jälkkäri oli taivaallinen. Rahka osa oli sopivaa, ei liian hapanta, eikä liian makeaa ja mango-osa, ahh taivaallista. Halpa ja helppo jälkkäri. Tein ensin rahkaosan ja sen laitoin hyytymään 2,5h ja sitten tein mango-osan ja sen annoin hyytyä 30min ja hyvää tuli, lapsillekkin maistui ja kaippa se isännästäkin oli maukasta. Tässä vielä ohje tuohon jälkkäriin, itse tosin mantelirouheen korvasin mantelijauheella, rouheella olisi ollut parempaa uskoisin, mutta se ohje:

Mango-rahkamalja
4-6 annosta

2 1/2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl Dansukker Siro sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua tai vettä
25-50 g pähkinä- tai mantelirouhetta

Pinnalle:
427 g purkki säilykemangoa valutettuna
1 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Koristeluun:
ananaskirsikoita

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta vaniljasokerilla ja Siro sokerilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa lasissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Valuta ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon pähkinä- tai mantelirouhe.
Tarkista maku.

Jaa seos pieniin jälkiruokakulhoihin tai laseihin ja laita hyytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Jauha valutettu säilykemango sauvasekoittimella hienoksi.
Lisää joukkoon vesi.
Kuumenna kasarissa kiehuvaksi.
Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Jaa seos rahkatäytteen päälle.
Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Koristele ananaskirsikoilla.

Kannatan kokeilemaan, helppo ja maistuva jälkiruoka kun jaksaa vähän vaivaa nähdä 🙂



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *